Content

«Striden om Hovedgården»

Foto: Zovenfra

Den historiske herskapsvillaen «Fornebu Hovedgård» ruver over Fornebubukten med sin majestetiske utsikt over fjorden.

Tinholt Eiendom og historiske Fornebu Hovedgård har den siste tiden vært bredt omtalt i media grunnet den påståtte striden rundt kjøpet. I mars måned etter en lengere prosess ble partene tilslutt enige om den opprinnelige avtalen. Tinholt Eiendom har nå endelig overtatt Hovedgården sammen med partner Stegg Eiendom. 

«Vi er svært fornøyd med endelig å ha overtatt denne sjeldne prakteiendommen midt i hjertet av Fornebu» sier Sara Trier, partner Tinholt Eiendom. 

Det er mye historie knyttet til denne vakre eiendommen som vanskelig kan sammenlignes med noe annet. 

Fornebo hovedgård tilhørte Hovedøen kloster i middelalderen men ble overtatt av kongen etter reformasjonen på 1500-tallet.  Den har hatt mange fremtredende eiere, blant annet kammerherre og baron Christian Wedel Jarlsberg som også var Bærums ordfører på midten av 1800-tallet. 

En vakker allé fører deg i dag fra porten i nord til en romslig gårdsplass med 30 parkeringsplasser ved hovedinngangen på Hovedgården. Hovedbygningen er en monumental bygning med høyt, valmet tak med vipp og fasader i lys gul pusset tegl og med imiterte, pussete lysegrå hjørnekvadere. 

Til leie

Vi er i dag svært fornøyde med å kunne tilby denne helt spesielle eiendommen til leie for de som ser verdien av noe helt unikt, sier Sara Trier i Tinholt Eiendom. 

Eiendommen fremstår i dag svært godt bevart med iøyenfallende og vakre detaljer både innvendig og utvendig og ble i 2002 fredet. I 2004 ble eiendommen rehabilitert i samarbeid med Riksantikvaren og innredet til kontorer. 

Fordelt på 1800 kvm byr Hovedgården på 4 fulle etasjer.  Her finner man svært representative kontorarealer, store konferanse- og møterom, kantine med mer. Vakre uteområder omkranser Hovedgården som har hele 17 mål tomt. Fra den store bueformede terrassen har man nydelig fjordutsikt og kan spasere ned til det vakre parkområdet og Fornebubukten med strandområde og brygge med egen båtplass.

Her har man nå sjansen til å få tak i helt unik eiendom som vi mener vil kunne egne seg for flere aktører. 

Både store og små bedrifter kan samles og samtidig jobbe adskilt i egne soner. Hovedgården vil selvsagt også være et perfekt hovedkontor og «hjem» for en større aktør og egner seg dessuten godt for større eventer eller seminarer. Midt i blinken for de som kan ønske en mer «back to basic» kontorhverdag og har behovet for representasjonslokaler.

For annonse og mer informasjon:

Annonse for Fornebu Hovedgård
Tinholt Eiendom v/ Sara Trier, tlf: 99 35 22 71
Mail:
Sara@tinholteiendom.no

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.