Aktuelt

Scandic henter 1,76 milliarder

Hotellkjeden Scandic Hotels Group henter inn 1,76 milliarder svenske kroner i en emisjon.

SIKRER SEG KAPITAL: Scandic, som blant annet driver Grand Hotel by Scandic, har hentet inn penger. Foto: Scandic.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det er en såkalt fortrinnsrettsemisjon for de eksisterende aksjonærene som Scandic Hotels Group nå vil gjennomføre. Flere av de store aksjonærene har gitt forhåndstilsagn til emisjonen som skjer på kurs 20 svenske kroner, og det er DNB Market og Goldman Sachs som er tilretteleggere i emisjonen.

Det er koronaviruset Covid-19 som er bakgrunnen for emisjonen i Scandic Hotels Group. Viruset slo hardt ut i belegget på hotellene, og i mars falt omsetningen med 47 prosent sammenlignet med året før. I april hadde Scandic-hotellene et belegg så lavt som 6 prosent. Både belegg og bookingen har siden gått noe opp, og Scandic forventer en gradvis økning i belegget med noen få basispunkter i mai og juni.

Emisjonen skal sammen med kostnadstiltak og kapitaldisiplin bidra til at Scandic Hotels Group går klar av en lengre periode med lavt belegg og vil styrke selskapet i konkurransen i det nordiske hotellmarkedet. Hotellkjeden har også fått på plass en ny kredittfasilitet på 1,15 milliarder kroner, samt et kortsiktig brolån på 250 millioner kroner.

– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling
Selger Bygdøy-leiligheter for 35-40 mill.
Bolig
Naboer vil ha omkamp etter bystyrevedtak (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.