Aktuelt

Et marked preget av korona og oljekollaps

Næringseiendomsmarkedet i Stavanger er preget av Covid-19 og priskollapsen på olje. Men Stavanger-ferskingen Newsec er optimister et drøyt år etter etableringen.

GOD START I TØFT MARKED: Newsecs Stavanger-duo Jarle Holmen og Kristian Ur er betingede optimister i et tøft lokalt marked.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Bare ett år før koronaepidemien satte hele Norge på vent og oljemarkedet krasjet, startet Newsec opp en stostilt satsing i Stavanger den første mars i fjor. Men partnerne Kristian Ur og Jarle Holmen fortviler ikke selv om markedet har bremset kraftig opp.

– Vi velger å være optimister, sier partner Kristian Ur. Så langt har vi lukket en hel del avtaler, herunder med noen av Nordens største selskaper. I perioden mars/april 2020 har vi nok sett at tempoet bremser opp betydelig, og en rekke prosesser vil bli lagt på hylla til situasjonen blir mer oversiktlig. Likevel er det slik at vi etter et års drift ser at vi har kommet i «marsjfart» og kommet i en reell utfordrerposisjon til de største aktørene i bransjen, sier Ur.

Les også: Stor transkasjon i Stavanger på vent

Jarle Holmen sier at Newsec fokuserte på å bygge porteføljen i 2019, og at de har rigget seg for å kunne bli en av de dominerende næringsmeglerne i regionen.

– Vi har på kort tid bygget en godt balansert, og markedets største utleieportefølje. Selv ikke i våre mest optimistiske prognoser hadde vi trodd at vi ville oppnå denne posisjonen så raskt. Vår optimisme baserer seg på at selv kriser utløser omrokkeringer og behov for å avstemme om man har riktig eksponering, det være seg i leiemarkedet eller om man ønsker å avhende en eiendom. Det vil nok bli tregere og mer krevende prosesser, men noe aktivitet vil man normalt alltid se, sier Holmen.

Han hevder at Newsec nå har størst markedsandel på utleie i Stavanger og viser til en andel av det samlede utleiearealet som markedsføres på Finn på 31 prosent.

– Vi er selvsagt spent på månedene som kommer. Det kan bremse opp betydelig. Det har vi sett tidligere, og ingen skal si at det ikke er kommet noe forvarsel. Vi velger å tro at markedet vil fungere om man innstiller seg på noe tregere prosesser. Det er alltid segmenter som er mindre berørt enn andre, avslutter Ur.

– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling
Selger Bygdøy-leiligheter for 35-40 mill.
Bolig
Naboer vil ha omkamp etter bystyrevedtak (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.