Tech

Malling med eget proptech-selskap

Eiendomshuset Malling & Co etablerer proptech-selskapet Malling & Co Technology.

TROR PÅ TEKNOLOGISATSING: Adm. direktør Anders Berggren har stor tro på Mallings satsing på teknologi.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Eiendomshuset Malling & Co har fulgt nøye med på utviklingen innen teknologi de seneste årene. Selskapet «ansatte» roboten Alfred allerede i februar 2018 for å ta hånd om faktureringen i deler av selskapet, og har nylig lansert en digital plattform for smartere eiendomsforvaltning. Malling har også vært sponsor for The Factory, for å kunne støtte opp om nye proptech-selskaper.

Nå tar Malling & Co teknologifokuset ett skritt videre med etableringen av Malling & Co Technology.

– Det oppstår stadig nye teknologiske muligheter for eiere og brukere av næringseiendom. Ambisjonen for Malling & Co Technology er å møte disse behovene og sette en ny standard for hva gårdeiere og leietakere kan forvente av næringseiendom, innleder administrerende direktør for Eiendomshuset Malling & Co, Anders Berggren.

Robert Skramstad skal lede Malling & Co Technology

Det er Robert Skramstad som skal lede Malling & Co Technology. Han er tidligere driftssjef, og har arbeidet i Malling & Co siden 2016. Han har bakgrunn som senioringeniør innen oljesektoren og har arbeidet med elektroinstallasjoner i næringsbygg.

– I fremtidens smartbygg vil avanserte algoritmer, sensorer og intelligente systemer støtte både brukere, eiere og driftspersonell. I Norge har vi gode forutsetninger for å møte disse endringene, og det har blitt bygget imponerende høyteknologiske bygg de siste årene. Samtidig er det viktig å presisere at det fortsatt er et enormt potensial for å redusere energibruk og kostnader, samt skape bedre opplevelser med teknologi. Brorparten av eiendomsmassen i Norge er bygget for lenge siden, og driftes med utdatert teknologi, som ofte ikke fungerer helt som den skal, sier Skramstad som har erfaring med avanserte tekniske anlegg for næringsbygg.

Han er foreløpig den eneste ansatte i nysatsingen.

– Eiendomshuset Malling & Co har i dag flere teknologihoder som skaper løsninger utover hva man kan forvente av en tradisjonell eiendomsrådgiver. Ambisjonen for Malling & Co Technology er at selskapet skal vokse og spille en viktig rolle i hvordan fremtidens arbeidsplasser støttes av teknologi. Om et år er planen å vokse til fem ansatte, sier Skramstad.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.