Aktuelt

Fra bilbasert næringspark til destinasjon

Planen er store, og inkluderer dobbelt så mange bedrifter samt dobbelt så mange ansatte.

DESTINASJON: Arkitektkontoret A-LAB har store visjoner for den gamle militærleiren.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I 2004 gikk sju investorer fra Ringerike sammen om å kjøpe nedlagte Helgelandsmoen militærleir av Forsvaret og etablerte deretter Helgelandsmoen Næringspark. Militærleieren besto av 36.000 kvadratmeter med bygninger, men ingen leietagere. Siden da har eierne solgt 6.500 kvadratmeter bygg og 25.000 kvadratmeter tomt.

Nå går det mot en total rehabilitering av næringsparken som inneholder ca. 50 bedrifter som til sammen sysselsetter ca. 300 personer, skal vi tro en pressemelding fra eiendomsutvikleren XPND på Hønefoss som nå eier alt.

LES OGSÅ: Trakk seg fra avtalen

De presenterte nylig arkitektkontoret A-LAB som vinner av parallelloppdraget: Hvordan skal næringsparken på Helgelandsmoen best utvikles på en fremtidsrettet, bærekraftig og helhetlig måte?

– A-LABs forslag danner det beste grunnlaget i den videre prosessen med å utvikle det tradisjonsrike området. PULS! er det mest konkrete forslaget når det gjelder hvordan de ulike næringene kan forsterkes, både i bredden og i dybden, skal vi tro XPND.

LES OGSÅ: Har solgt for 110 mill i Sandnes

– Grønn mobilitet skal sørge for at myke trafikanter tas hensyn til på lik linje med kjøretrafikk. Gågate, torg og møteplasser skal sørge for et inkluderende miljø og skape interaksjon mellom ulike brukergrupper – næringsdrivende, lokale beboere, lokalt ansatte, helsereisende, konferansegjester, friluftsinteresserte, matinteresserte og barnefamilier, heter det blant annet.

Fredag 27. mars vedtok Kommunaldepartementet endelig den statlige reguleringsplanen for Ringeriksbanen og nye E16, men uten kryss på Helgelandsmoen.

LES OGSÅ: Byantikvaren setter seg på bakbeina i dette prosjektet

– Vi hadde et håp om at reguleringsplanen hadde tilgodesett Hole kommune med et kryss på Helgelandsmoen. Det ville selvsagt vært veldig positivt for den videre utvikling av næringsparken, melder daglig leder Morten Pettersen i XPND som likevel påpeker at PULS! er en løsning som lever uten kryss.

LES OGSÅ: De tre gigantkuppene til Ringnes

– Nå er tiden kommet hvor ideer skal gjøres om til konkrete prosjekter, poengterer han.

– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling
Selger Bygdøy-leiligheter for 35-40 mill.
Bolig
Naboer vil ha omkamp etter bystyrevedtak (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.