Tech

Ny proptech skal takle korona

Det ferske proptech-selskapet Orbit lanserer SafeOrbit, som skal gi midlertidig koronasikrede lokaler.

NYTT FOKUS: Daniel Bentes, Wasim Rashid og Emil Eriksrud snur fokuset på Proptech-løsningen Orbit, men vil lansere opprinnelig løsning utover høsten.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

R8 Property skulle sammen med innovasjonsstudioet Railway utvikle en løsning for såkalt wasted space, som er dårlig utnyttede næringsbygg. Men da koronakrisen slo inn over eiendomsmarkedet, snudde de seg fort rundt for å løse problemet for kontoransatte som ikke har anledning til å jobbe hjemmefra.

– Hjemmekontor fungerer ikke for alle. Når dagens situasjon ser ut til å vedvare i flere måneder er det nødvendig å finne bedre måter å jobbe på, samtidig som vi ivaretar smittesikkerhet og anbefalinger fra helsemyndigheter, sier Wasim Rashid, Chief Digital Officer i R8 Property og leder for Orbit.

Safe Orbit skal gjøre det mulig for team å jobbe trygt fysisk sammen.

– Nå står samfunnet og næringslivet overfor en helt spesiell utfordring, og alle som kan må bidra. Vi ser at vi kan tilpasse teknologien og nettverket vi har bygget til å tilgjengeliggjøre og optimalisere koronasikrede arbeidsrom og tilhørende tjenester for bedrifter som ikke kan hente ansatte tilbake til egne lokaler, fortsetter Rashid.

Emil Eriksrød som er konsernsjef i R8 Property sier at Orbit er noe de har tenkt på lenge.

– Det er en grunnleggende utfordring at næringsbygg blir for dårlig utnyttet. Vi i R8 tror at dette er et viktigere problem å løse enn utviklingen av nye bygg. Derfor startet vi å jobbe med nye muligheter hvor vi løfter blikket fra egne bygg og ser på løsninger for hele bransjen, sier Eriksrød.

Orbit skal lanseres til høsten, men nå er fokus på å løse dagens situasjon.

– Vi er stolte over å kunne tilby en tjeneste som SafeOrbit på så kort tid. Dagens situasjon er vanskelig og det er viktig for oss å kunne bidra på de områdene hvor vi har erfaring og kompetanse. Jeg er sikker på at vår midlertidige kontorløsning vil være verdifull for mange. Vi håper at så mange som mulig ser verdien av tjenesten og henger seg på denne tjenesten, sier Eriksrud.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.