Tech

Vil ha enda bedre AI

Nå skal de to aktørene samarbeide om digitalisering av tidligfasen i byutviklingsprosjekter.

AI: Nå skal programvaren utvikles så den blir enda mer tilpasset behovene i byggenæringen. Illustrasjonsfoto: Glen Widing
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Sweco og Spacemaker inngår samarbeidsavtale om produktutvikling. Nå skal de to aktørene videreutvikle programvaren ytterligere slik at den blir enda mer tilpasset behovene i byggenæringen, ifølge en pressemelding.

LES OGSÅ: Bygger ut nærsenteret for 150 mill

– Vår programvare er basert på kunstig intelligens og er den første av sitt slag innenfor tidligfase i byggeprosjekter. Derfor er både forskning og ny innsikt viktig for vår drift og utvikling. Samarbeidet med Sweco vil bidra til at vi kan fortsette arbeidet med å levere ny og pålitelig verdi til vår globale kundegruppe, samtidig som vi videreutvikler, sier medgrunnlegger og teknologidirektør Carl Christensen i Spacemaker.

Divisjonsdirektør Rasmus Nord i Sweco legger vekt på at samarbeidet vil skape verdi for deres kunder og samarbeidspartnere.

LES OGSÅ: Infill i gammel bydel

– For oss er det viktig å samarbeide med de ledende teknologiutviklerne. Vi er opptatt av hvordan vi kan nyttiggjøre Spacemaker sin teknologi i våre tjenester. Nå skal vi samarbeide om en videreutvikling slik at vi kan skape større verdi for våre kunder og samarbeidspartnere, påpeker han.

I tiden fremover skal Sweco og Spacemaker samarbeide om å optimalisere programvaren. Siden opprettelsen i 2016 har Spacemaker i dag over 100 ansatte i Norge, Sverige, Spania, Frankrike og USA.

LES OGSÅ: Kjøperne lar seg ikke stoppe av koronaviruset

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.