Tech

WeWork-direktør Henrik Taubøll går til Wiersholm

Henrik Taubøll går fra WeWork til advokatfirmaet Wiersholm og vil være sentral for firmaets videre satsing på eiendomsutvikling.

RETURNERER TIL ADVOKATBRANSJEN: Etter ett år som WeWork-direktør, går Henrik Taubøll nå tilbake til advokatbransjen. Han blir sentral for Wiersholms videre satsning på eiendomsutvikling.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Dette blir utrolig spennende. Det er et privilegium å kunne gå til et av Norges fremste advokatfirmaer og få jobbe med det jeg liker best, sier Henrik Taubøll til Estate Nyheter.

I fjor ble han kåret til en av syv mest innflytelsesrike personer innen eiendomsutvikling i Europa.

– Eiendomsutvikling er et fagfelt jeg har hatt mye erfaring med tidligere og ønsker å fortsette å utforske. Jeg er glad for å kunne være med på å styrke Wiersholms satsing på eiendomsutvikling fremover, sier Taubøll..

Taubøll er en av bransjens mest profilerte unge advokater. I 2015 var han med og grunnla foreningen Ung i Næringseiendom, som i dag teller nesten 2.000 medlemmer.

Estate Nyheter rangerte ham som «10 på vei opp» i 2017 og i mars 2018 han trukket frem som «Supertalent i næringseiendom» av Kapital. I desember ble han omtalt som en av næringslivets unge personer på vei opp av «Stormkast av Stordalen og Valebrokk».

Han har åtte års erfaring fra advokatfirmaet BAHR og ett år som direktør for Norden, Baltikum og Nederland for kontor-giganten WeWork, i tillegg til en rolle som faglig leder i Cushman Wakefield. Taubøll har også bidratt som advokat på noen av Norges største utviklingsprosjekter, blant annet utviklingen av Fornebuporten for Aker.

LES OGSÅ: Går til WeWork – skal lede ekspansjonen i Norden

– Mange eiendomsaktører er i dag nysgjerrig på hvordan ny teknologi vil påvirke deres bedrift. I Wiersholm skal vi også jobbe med proptech, som er et felt hvor jeg kan tilføre et bredt europeisk nettverk. Det er også uten tvil et felt hvor Wiersholm kan tilby betydelig merverdi for våre klienter.

I 2017 startet han initiativet PropTech Norway sammen med sentrale aktører i bransjen for å matche teknologi-bransjen med eiendomsbransjen. Han sitter i juryen til Expo Real for å kåre verdens beste proptech-selskap og er rådgiver for Antlers innovasjons-program.

Wiersholm-partner Tom Rune Lian, som er rangert som en av Norges aller fremste eksperter på fast eiendom av de anerkjente rankingbyråene Chambers and Partners og Legal 500, er fornøyd med rekrutteringen.

– Henrik har unik erfaring etter å ha jobbet med eiendomsutvikling i en årrekke. Vi er strålende fornøyd med å få ham med på laget. Henrik er en drivkraft i bransjen og en svært dyktig fagperson, sier Lian.

– Henrik får en sentral posisjon hos oss. Nå er vi rigget for ytterligere vekst og ser frem til å jobbe med Henrik på eksisterende oppdrag og nye prosjekter i tiden fremover, sier han.

Taubøll tiltrer sin stilling i mars 2020.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.