Tech

Kan vinne byggebransjens Oscar

Giganten er nominert til BREEAM Awards med to bygninger.

NOMINERT: Schweigaards gate 16 er sertifisert med BREEAM In-Use. Foto: Knut Neerland
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi er svært stolte av å ha blitt nominert. Å sertifisere hele vår portefølje er en viktig del av vår miljøstrategi, sier Kjetil Hoff direktør for eiendomsforvaltning i Entra i en pressemelding.

– Med to bygg nominert til BREEAM In-Use Awards, viser Entra at de er i verdensklasse på bærekraftig byggforvaltning, sier leder for BREEAM i Grønn Byggallianse, Viel Sørensen.

LES OGSÅ: Ber Storebrand om å kutte

BREEAM Awards er en verdensomspennende kåring av innovative og ambisiøse BREEAM-sertifiserte prosjekter av høy kvalitet, og regnes som byggebransjens Oscar-utdeling, hevdes det.

Entra har mål om å sertifisere fire til fem bygg årlig etter BREEAM In-Use. Selskapet er nå nominert med Oslo-byggene Schweigaards gate 16 i kategorien «Commercial Project: In Use-award», og Otto Sverdrups gate 4 i kategorien «Public Sector Project: In Use award».

LES OGSÅ: Selger tomter for over 140 mill

– Å sertifisere vår portefølje av utviklingsprosjekter og eksisterende bygg er en viktig del av  miljøstrategien. Det gir oss bedre miljøledelse, gjør oss i bedre stand til å gjøre kloke miljøvalg og er viktig for vår mulighet til å innhente grønn finansiering, påpeker Hoff,

Arbeidet med å sertifisere de to eiendommene etter BREEAM In-Use begynte i 2018. Underveis så Entra at de for Schweigaards gate 16 som sto ferdig i 2015 kunne oppnå «Outstanding» for del 2 i systemet – forvaltning av bygget. Dette er hittil høyeste score i Norge. Otto Sverdrups gate 4 som ble ferdigstilt i 2014 oppnådde “Excellent” for del 1 og 2 av systemet.

LES OGSÅ: Mange vil bo i kontorbygg

I Otto Sverdrups gate 4 reduserte Entra energiforbruket med ca. åtte prosent fra 2018 til 2019, mens sorteringsgraden økte fra 42 til 72 prosent fra 2017. I Schweigaards gate 16 økte sorteringsgraden fra 57 til 76 prosent, mens energiforbruket i gjennomsnitt er 94-96 kWh per kvadratmeter.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.