Tech

Tar norsk eiendomsteknologi til Kontinentet

En av Europas ledende eiendomsutviklere satse på norsk, kunstig intelligent.

NORSK AI: I 2018 ble Bouygues Immobilier som spesialiserer seg i å utforme bærekraftige områder med blandet bruk, valgt til å utvikle Charenton-Bercy-prosjektet som er et gammelt industriområde i Paris. Til det arbeidet skal de bruke norsk teknologi.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I går signerte Nathalie Watine, Bouygues Immobiliers konsernsjef for digital transformasjon og Håvard Haukeland, medgründer og administrerende direktør i Spacemaker, i en partnerskapsavtale.

– Ved å samarbeide med en av Europas ledende eiendomsutviklere lanserer vi vår teknologi i det franske markedet, sier Haukeland i en pressemelding.

LES OGSÅ: Satser millioner på kunstig intelligens

Avtalen markerer det første franske partnerskapet i Spacemakers Frontier Program – et program designet for inngang i nye markeder hvor utvalgte eiendomsutviklere får tilgang til selskapets AI-plattform.

–  Vi har som mål å bidra til å bygge bedre og mer bærekraftige byer med AI. Etter den vellykkede lanseringen i Norden, er vi stolte over å samarbeide med en av Europas mest fremtidsrettede eiendomsutviklere, påpeker Haukeland.

LES OGSÅ: Skal bruke en halv milliard i den lille sørlandsbyen

Bouygues Immobilier skal i 2020 altså begynne å bruke norsk teknologi i seks av de viktigste prosjektene, inkludert Charenton-Bercy-distriktet.

– Jeg er veldig glad for samarbeidet som er et perfekt eksempel for vår innovasjons- og digitaliseringsstrategi, sier Pascal Minault, president for Bouygues Immobilier.

LES OGSÅ: Kjøpte for 70 mill, selger for 270

Spacemaker gir utviklingsteam muligheten til å maksimere potensialet til en tomt gjennom rask generering, analyse og evaluering av design basert på fysiske data, forskrifter og preferanser. Plattformen bruker AI for å forbedre beslutningsstøtte og samhandling i eiendomsutvikling.

Det norske selskapet har nå flere enn 100 ansatte og mottok i juni 2019 25 millioner dollar i serie A-finansiering fra risikokapitalinvestorene Atomico og Northzone. Fra hovedkontoret i Oslo har de ekspandert internasjonalt til Barcelona, ​​Stockholm, Gøteborg og på MIT i Boston.

LES OGSÅ: Kjøpte byggård, gikk konkurs

Bouygues Immobilier hadde et par tusen ansatte og en omsetning på 2,628 millioner euro i 2018. Med flere kontorer i Frankrike og tre i utlandet, har selskapet i over 60 år utviklet bolig-, tertiær- og kommersielle eiendomsprosjekter i flere enn 250 tettsteder gjennom et tett nettverk av lokale byråer.

LES OGSÅ: Titalls boligkjøpere går til sak mot Axer Bolig

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.