Karriere

Ny sjef for NRP Asset Management

Ove Christian Norheim er ny administrerende direktør i NRP Asset Management. Han overtar etter Thorbjørn Pedersen, som vil fortsette i ledergruppen.

ANSATT SOM CEO I NRP: Ove Christian Norheim.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Ove Christian Norheim (55) har mer enn 30 års erfaring fra finansmarkedene, inkludert mer enn 10 år i investeringsbank i SEB og Nordea, og 10 år i kapitalforvaltning som administrerende direktør og administrerende partner for Storebrand Alternative Investments.

LES OGSÅ: Syndikeringsaktør satt igjen med 100 millioner i fjor (+)

Trygg på videre vekst
– Gjennom langsiktig strategi og enestående kunnskap om det nordiske eiendomsmarkedet har NRP Asset Management levert imponerende resultater, sier Norheim.

– Jeg er både stolt og spent på å lede dette vellykkede teamet i det nordiske eiendomsmarkedet. Jeg er trygg på at vi vil fortsette å gi solid avkastning til investorer, og jeg tror også at min erfaring vil tilføre verdi, sier han.

Norheim har en Master of Management-grad fra Norges Handelshøyskole (BI) og er sertifisert finansanalytiker. Han er også styremedlem i Equinor Pensjon og Anaxo Capital og har styre- og investeringskomiteerfaring, fra blant annet SEB Asset Management, Cubera private Equity, FSN Capital I og Hitec Vision.

LES OGSÅ: NRP styrker forvaltningslaget

Thorbjørn Pedersen (64) vil være en del av ledergruppen fremover, med fokus på investeringer. Han vil også fortsette som styremedlem.

– Sammen med Axel Wroll-Evensen og teamet har vi utviklet selskapet og sørget for betydelig verdiutvikling. Vi har i det siste styrket oss med ekstern og utfyllende erfaring. Ove Christian har en veldig interessant bakgrunn og erfaring. Vi gleder oss til å jobbe med ham, sier Pedersen.

NRP Asset Management spesialiserer seg på næringseiendom i Norden, og er med 1,4 millioner kvadratmeter logistikkeiendom den største ikke-noterte forvalteren i dette segmentet. NRP Asset Management har over 10 milliarder kroner i egenkapital under forvaltning. I 2019 etablerte NRP også en fondsstruktur støttet av Allianz og CBRE GIP.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.