Tech

Henter to nerder til proptechsatsing

Wasim Rashid og Daniel Bentes er R8 Propertys nye teknologihoder.

TEKNO: Wasim Rashid og Daniel Bentes er R8 Propertys nye teknologihoder.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi er stolte over å tiltrekke oss to så sterke fagpersoner som Daniel og Wasim. De skal få frie tøyler til å ta R8 Property videre inn i fremtiden. Næringseiendom ligger bak andre bransjer når det kommer til effektivisering gjennom digitalisering. Dette skal vi gjøre noe med nå, sier konsernsjef Emil Eriksrød i en pressemelding.

LES OGSÅ: Satser millioner på kunstig intelligens

Begge de nyansatte kommer fra DNB – Bentes fra stillingen som platform strategy lead og Rashid kommer fra stillingen som EVP head of platforms. De har tidligere jobbet sammen også i Telia og i Schibsted.

– Min styrke ligger i plattformstrategi – å skape et økosystem ved å se hvordan ulike selskaper og tjenester kan integreres med hverandre, sier Bentes.

– Vi er begge teknonerder, men vi er opptatt av å ikke presentere teknologi som en løsning. Teknologien skal skape verdi for selskapet og samfunnet, så det viktigste er at man først definerer problemet. Vi kan ikke begynne å snakke om Big Data og AI uten å si noen om hvilken sammenheng dette skal brukes i, sier Rashid.

LES OGSÅ: Har solgt en tredel av fjellprosjektet

Både han og Bentes har lang erfaring fra det å bygge nye plattformbaserte forretningsmodeller.

– Kjennetegnet på slike forretningsmodeller er at de er åpne og kan brukes av flere. Finn.no, Tesla og Uber er gode eksempler på plattformbaserte forretningsmodeller som mange kjenner til, sier Rashid.

Eriksrød mener hele konsernet vil merke den nye ekspertisen.

– Våre kunder og leietakere ønsker en mer fleksibel og friksjonsfri hverdag. Det første vi gjorde var å investere i coworking-konseptet Evolve, nå tar vi dette videre ved å investere ytterligere i teknologi, sier han.

LES OGSÅ: Ble bedt om å betale beskyttelsesepenger

Rashid og Bentes tiltrer i januar 2020.

– Vi gleder oss til å ta for oss hele verdikjeden fra idé, via byggefase, forvaltning og oppussing. Hvor ser vi utfordringer? Hvor kan ting gjøres enklere og bedre? Hvordan kan vi skape et økosystem rundt leietakerne? Vi begynner med å kartlegge problemstillingene før vi skal utvikle de beste løsningene i bransjen, sier Rashid.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.