Karriere

Ansetter med tanke på samfunnsansvar

Aspelin Ramm har ansatt sosiolog og tidligere partner i Rodeo arkitekter AS Kenneth Dahlgren som sjef for byutvikling og samfunn.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

De syv seneste årene har Kenneth Dahlgren arbeidet som faglig leder for samfunnsvitenskap i Rodeo arkitekter, der han også har vært partner. Han har jobbet tverrfaglig med arkitektur og byutvikling, med særlig ansvar for kunnskapsgrunnlaget som realiserer prosjekter – datainnsamling, stedsanalyser og prosessledelse.

Kenneth Dahlgren skal styrke Aspelin Ramms kompetanse på sosial og samfunnsmessig forståelse i akkvisisjon og konseptutvikling og i medvirknings- og reguleringsprosesser.

– Vi ser virkelig frem til å få Kenneth som en del av teamet på utvikling. Han har en unik kompetanse, og har markert seg med et sterkt engasjement og forståelse for moderne by- og eiendomsutvikling. Samfunnsvitenskapelige perspektiver blir stadig viktigere som integrert del av prosjektene som bygger byene våre, både hver for seg og i sin helhet. De sosiale aspektene i byutviklingen er viktig for vår videre utvikling og satsing, og ansettelsen av Kenneth er en del av dette, sier Maren Bjerkeng, direktør for Utvikling i Aspelin Ramm.

Blant selskapets mange prosjekter som Dahlgren skal bidra til, er Landbrukskvartalet, Kjeller flyplass, Sommerro og Parkveien.

– Det har vært både en glede og et privilegium å ha vært med på å bygge opp Rodeo arkitekter som et av Norges mest innovative arkitektfaglige kontorer. Derfor er det selvsagt ikke med lett hjerte jeg forlater Rodeo. Men stillingen hos Aspelin Ramm gir meg en utrolig spennende mulighet til å jobbe med byutvikling fra et nytt perspektiv som utvikler. Aspelin Ramm har en rekke imponerende prosjekter å vise til, og uttrykker en oppriktig interesse for å bygge byene våre bedre. og det ønsker jeg å være en bidragsyter inn i, med en litt utradisjonell kompetanse, sier Dahlgren.

– Vi i Rodeo synes selvsagt det er leit å miste Kenneth. Samtidig leser vi dette som en stor anerkjennelse av det tankegodset vi har brakt på banen i de senere årene når det gjelder arkitektur og helhetlig byutvikling. Vi har sammen åpnet opp fagfeltet, gjort det bredere og inkluderende for andre fagdisipliner. Det at Aspelin Ramm ansetter en sosiolog i stillingen som Sjef for byutvikling og samfunn bekrefter dette, og er en viktig anerkjennelse for de viktige spørsmålene vår tids byutvikling står overfor, sier Henning Sunde, founding partner i Rodeo arkitekter.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.