Tech

Reitan stakk av med Energiprisen

Trondheim kommunes energipris for 2019 er tildelt E. C. Dahls Eiendom.

VANT: Energiprisen 2019 er tildelt E. C. Dahls Eiendom som blant annet har utviklet Prinsens gate 39 i Trondheim.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Selskapet går foran i energisparing og har imponert spesielt med energitiltak i mange av sine eksisterende bygg. Det er avgjørende for å innfri klimamålsettingene, og i Trondheim er det et stort antall eldre bygninger. Mange av dem eies av prisvinner E. C. Dahls Eiendom, melder kommunen blant annet.

– Alle eiendommer vi kjøper er innenfor elveslyngen. Her er det mange eldre bygg. Vi ser et enorme potensial i å redusere energibruken i disse, sier prosjektleder og teknisk forvalter Lisa Johansen i E. C. Dahls Eiendom.

LES OGSÅ: Selger byens mest spennende eiendom

Selskapet har blant annet utviklet Prinsens gate 39, som i dag huser AtB, til et lavenergibygg. Bygget er det første i Trondheim sentrum med solceller på taket. Ifølge innkjøps- og prosjektleder Nils Magne Vikan har selskapet standardisert grønne leiekontrakter til alle sine leietakere.

Juryen berømmer et langsiktig og systematisk klimaarbeid hos prisvinneren. Satsing på energisparing monner, og at en så stor aktør går foran gir dessuten en viktig signaleffekt.

LES OGSÅ: Vil doble antallet boliger i kjempeprosjekt

– Med energiprisen ønsker Trondheim kommune å hedre aktører som går foran med fremtidsrettede løsninger for redusert energibruk i byen vår, poengterer juryleder og Kommunalråd Erling Moe.

Posten og Bring fikk hederlig omtale og ros for det nye logistikksenteret på Torgård som er blitt omtalt som Europas mest miljøvennlige postterminal. Samlokaliseringen har gitt en stor reduksjon i arealbruk, trafikkbelastning og klimautslipp. Utslippsfri postombringing ble også trukket frem av juryen.

LES OGSÅ: Gigantiske investeringer i havgapet

Koteng Eiendom fikk hedrende omtale for sin brede satsing på energitiltak, et arbeid som er blitt trappet veldig opp de siste årene. Her pekte juryen blant annet på en betydelig produksjon av fornybar energi fra sjøvannsanlegget Grilstad Energi.

Prisen ble i år utdelt for 13. gang.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.