Karriere

Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef

LINK arkitektur henter ny konsernsjef fra egne rekker og ansetter Kirsten Anker Sørensen som ny konsernsjef fra 1. november 2019.

NY: Kirsten Anker Sørensen blir ny konsernsjef i LINK arkitektur.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Anker Sørensen utpekes samtidig til ny konserndirektør arkitektur i morselskapet Multiconsult-gruppen. Hun er i dag administrerende direktør i LINK arkitektur Danmark og skal kombinere den stillingen med konsernsjefrollen.

– Kirsten har lang erfaring med å lede arkitekter og kjenner bransjen godt. Hun nyter høy anseelse i egen organisasjon og er svært reflektert på områder som også er viktige for vår ingeniørvirksomhet fremover. Hun vil være et godt tilskudd til konsernledelsen, sier konsernsjef Grethe Bergly i Multiconsult.

LES OGSÅ: Her sitter milliardene løst

Anker Sørensen har 20 års ledererfaring fra ulike virksomheter og har vært ansatt i LINK arkitektur siden 2015. Hun er utdannet Cand. merc i industriell design og internasjonal økonomi ved Handelshøyskolen i København. Hun var interim adm. direktør i LINK Danmark frem til oppkjøpet av aarhus arkitekterne høsten 2016. September 2017 tok hun over hovedansvaret for LINK Danmark og gikk samtidig inn i konsernledelsen.

– Jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å løfte selskapet videre sammen med alle våre 500 dyktige medarbeidere i Skandinavia. Vi er en unik virksomhet med stor mulighet for å ta en aktiv samfunnsrolle og skape en fremtidsrettet arkitektur, sier Kirsten Anker Sørensen.

Økonomidirektør og HR-sjef Martha Bergh Lunde har midlertidig fungert som både konsernsjef i LINK arkitektur og adm. direktør for LINK arkitektur Norge etter at konsernsjef Leif Øie sluttet i selskapet 31. august. Hun fortsetter å fungere i rollen som adm. direktør for LINK arkitektur Norge til en permanent løsning er på plass.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.