Tech

Dimension 10 til topps i global PropTech-kåring

Europas største PropTech-kåring i regi av Real Estate Innovation Network for Expo Real er avsluttet.

EUROPAS STØRSTE PROPTECH-KÅRING: WeWorks Henrik Botten Taubøll ((i midten i hvit skjorte) representerte Norden i juryen, som for øvrig bestod av 25 proptech-eksperter fra UK, Tyskland, Østerrike, Sveits, Nederland, Russland og Spania.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Over 2.000 selskaper innen PropTech har vært vurdert i kåringen, som ledes av tyske Wolfgang Moderer og Jonas Haberkorn, som begge regnes blant verdens mest innflytelsesrike innen innovasjon og eiendom.

Juryen har nå redusert kandidatene til 25, som har pitchet foran publikum og et «Idol-panel» med dommere fra eiendomsbransjen.

WeWorks Henrik Botten Taubøll representerer Norden i juryen, som for øvrig består av 25 PropTech-eksperter fra UK, Tyskland, Østerike, Sveits, Nederland, Russland og Spania.

LES OGSÅ: Norske Dimension10 og SmartPlants videre i PropTech-kåring 

I konkurransen gikk norske Dimension10 helt til topps i kategorien «plan- and built».

– En fantastisk annerkjennelse for hele D10-teamet, sier en ekstatisk Aleksander Langmyhr fra Dimension10.

– Å vinne som VR-selskap over 2000 andre sterke konkurrenter med mer «tradisjonell» teknologi er noe vi er stolte av. Og det er en fjær i hatten til alle kundene våre som har valgt å ta i bruk teknologien vår, dette er en fin ekstern bekreftelse på at de jobber med riktig selskap. Og en ting kan jeg love, bedre skal vi bli, sier han.

LES OGSÅ: Europas beste PropTech-selskaper skal kåres

– Det er utrolig spennende å se hvor sterk vekst det er i de norske PropTech-selskapene om dagen. Det startet med at norske Spacemaker deltok for noen år siden og nå fremstår det som et stort økosystem, sier Jonas Haberkorn fra Expo Real.

– Det er utrolig sterkt at Dimension10 vinner denne kategorien, særlig som et VR-selskap som har mange konkurrenter i et felt med mange alternativer. Dette er virkelig stort for norsk PropTech og stiller dem i kategori med tidligere internasjonale konkurransevinnere som Spacemaker og Distruptive Technologies, sier jurymedlem Henrik Taubøll (som ikke stemte i denne kategorien).

– Morsomt også at PropTech Norway løftet frem nettopp Dimension10 i fjor – det begynner å bli et bra mønster med selskaper vi løfter frem som gjør det bra, legger han til.

For øvrig bestod topp 5 innen kategorien av tyske Caala (digital assistent for arkitekter), britiske Moasure (måleutstyr for eiendom), tyske Molteo (samhandlingsverktøy for byggeplasser) og Voxelgrid (verdens billigste 2D tegninger).

Norske SmartPlants gjorde en sterk pitch i kategorien «Manage & Operate». De tok en sterk andreplass her, hvor israelske Oriient (innendørs navigasjon) stakk av med seieren.

– For oss er det fantastisk å se resultater fra kunder hver dag, for så bli anerkjent som et av topp proptech selskaper i Europa, sier en fornøyd Sjur Usken.

– Videre er jeg utrolig imponert av hvor komplementær det norske proptech miljøet er – og hvordan Norge kan bygge ny industri. Og kundemessig har Real Expo vært en innertier for å få nye kunder

– Smart Plants er virkelig en av de mest spennende selskapene innen sitt felt, sier Henrik Taubøll.

Forøvrig er selskapene Facilio fra US (FM og energi software), H3 Zoom Facade Inspector fra Singapore (AI-backet fasadeinspeksjon med droner), som også snakker på PropTech Summit i Oslo og Vilista fra Tyskland (energibesparelser), med i kategorien.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.