Karriere

Dark ansetter for teknologisatsing

Dark Gruppen har ansatt Tone Stilén som en del av arkitektfirmaets teknologisatsing.

GÅR TIL DARK: Tone Stilén kommer fra Symetri.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Tone Stilén kommer fra Symetri, hvor hun har jobbet med kurs og hjulpet bedrifter som vil øke sin kompetanse på BIM (dataprogram som arkitekter og ingeniører bruker til å prosjektere). Hun er utdannet teknisk tegner og har tidligere jobbet i Dark helt tilbake i 1993.

– Jeg skal kurse og følge opp alle ansatte i Dark Gruppen og sørge for at vi i Dark er best på BIM-verktøy i arkitektbransjen. I tillegg skal jeg være med i flere av de store prosjektene for å optimalisere måten vi jobber på, sier Tone Stilén.

Hun mener det er mange fordeler med å bruke BIM-verktøy, og legger til at det også er blitt et krav fra statlige byggherrer som Statsbygg og Sykehusbygg.

– Med BIM blir planleggingen enklere og med gode BIM-modeller kan man oppdage utfordringer på et tidlig stadium som på gamlemåten kunne ført til kostbare endringer i siste liten, sier Stilén.

Daglig leder Arne Reisegg Myklestad i Dark Gruppen er fornøyd med ansettelsen.

— Tone har vært en del av Dark familien lenge og vi har hatt et tett samarbeid under tiden hun har jobbet hos Symetri. Vi er veldig fornøyde med å ha henne tilbake hos oss, og kommer til å ha et enormt utbytte av den unike kompetansen hun besitter, forteller Myklestad.

Han forteller at Dark var tidlig ute med å ta i bruk BIM-verktøy. Stilén er hentet tilbake for å sørge for at arkitektkonsernet fortsetter å ligge i front. Myklestad mener at med ny BIM-manager på plass sikrer Dark seg en posisjon som et «kunnskapshus». Målet er at arkitektene etter hvert skal kunne jobbe som BIM-koordinatorer på eksterne prosjekt.

Dette er BIM:
Et BIM-verktøy er en betegnelse på dataprogram arkitekter og ingeniører bruker til å prosjektere. Hver vegg og vinduskarm som modelleres i et BIM-prosjekt inneholder en mengde informasjon som deltagerne i prosjektgruppen trenger.
Hvert element i modellen inneholder informasjon om dimensjon, lokasjon og egenskaper. Andre faggrupper med ansvar for bygg, elektro og VVS skal bidra med egne modeller for sammenstilling og samhandling.
Med en god BIM-modell kan man simulere byggeprosessen, forutse utfordringer og øke kvaliteten på leveransen. Byggherren kan bruke modellene til å få bedre oversikt på prosjektet og kan simulere samsvar mellom bestilling og resultat.
Revit er et mye brukt BIM-verktøy i bygg og anleggsbransjen.
(Kilde: Dark Gruppen)

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.