Karriere

Ny CFO i Höegh Eiendom

Birthe Smedsrud Skeid tiltrår 1. september og får ansvaret for hele finans- og økonomiavdelingen.

SKIFTE: Birthe Smedsrud Skeid blir ny CFO Höegh Eiendom. Her med Eirik Thrygg og Terje Ermesjø. Foto: Höegh Eiendom
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Vi gleder oss til å få Birthe med oss i ledelsen da hun har opparbeidet seg stor tillit i de to årene hun har vært finanssjef. Hun har vist faglig dyktighet og stort pågangsmot og vi får en spennende ung drivkraft. Vi er glad for at vi kan rekruttere ny CFO fra egne rekker. Sammen med vår erfarne økonomidirektør Heming Rio har vi nå et drømmelag innen finans og økonomi, sier administrerende direktør Eirik Thrygg i en pressemelding.

Birthe Smedsrud Skeid er utdannet sivilingeniør fra NTNU. Hun har elleve års erfaring innen finansiering, transaksjoner og verdivurdering, både som analytiker i transaksjonsavdelingen i PwC og som en del av transaksjonsteamet i Entra ASA. Skeid satt også i styret i Entra som representant for de ansatte i fire år i perioden etter selskapet ble børsnotert.

LES OGSÅ: Solgte en av seks bygårder

– Höegh Eiendom er inne i en veldig spennende fase med store utviklingsprosjekter på gang både i Oslo, Moss og Ski, og jeg ser frem til å komme tettere på disse. Visjonen vår om å skape levende steder som begeistrer gjør at vi må tenke helhetlig og langsiktig, og vi utvikler både handel, bolig, kontorbygg og hotell. Jeg ser frem til utfordringene i CFO-rollen og gleder meg til å utvikle selskapet videre sammen med gode kollegaer, sier Skeid.

Terje Ermesjø har etter snart 15 år i Höegh Eiendoms valgt å fratre sin rolle som CFO for å fokusere på egne prosjekter. Han vil ta opp igjen virksomheten i Consultteam og bruke tid på bedriftsrådgivning, styreverv og utvikle eiendomsprosjekter, i første omgang en eiendom familien eier i Ås sentrum.

LES OGSÅ: Kjøpte for 19.6 millioner og solgte for 146 millioner

– Jeg vil takke Terje Ermesjø for en særdeles solid og langvarig innsats gjennom snart 15 år hvor han har hatt en sentral rolle i utviklingen av Höegh Eiendom fra et gründer-preget selskap til en ledende stedsutvikler med 53 ansatte. Jeg har respekt for at han nå ønsker å følge egne drømmer om å utvikle sin egen virksomhet, påpeker Thrygg.

 

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.