Karriere

Dark Stavanger får ny daglig leder

1. juli trer Jostein Korsnes inn i rollen som ny daglig leder for arkitektkontoret.

NY MANN: Jostein Korsnes blir ny daglig leder for Dark Stavanger.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Jostein Korsnes har de siste 12 årene ledet arkitektgrupper i Bergen og Stavanger og vært kontorleder hos Asplan Viak i Stavanger.

– Oppstarten av Dark Stavanger er det mest spennende som har skjedd i arkitektmiljøet i vår region på lang tid og jeg mener det er et av de mest kvalitetsorienterte arkitektmiljøene i Norge. Da jeg fikk muligheten til å lede satsingen var det bare å kaste seg på, sier Korsnes i en pressemelding fra arkitektkontoret som ble startet høsten 2018 og har 11 ansatte – arkitekter, interiørarkitekter og landskapsarkitekter.

— Mitt mål for er at vi skal være en foretrukket samarbeidspartner for ambisiøse byggherrer. Vi skal fortsette å fokusere på sosial bærekraft, leveransedyktighet og prosjekter som gir livskvalitet. Også skal vi ha det gøy med alle vi utvikler prosjekter sammen med, påpeker han.

LES OGSÅ: Lev som du lærer

Selskapet er en del av Dark Gruppen som består av Dark Arkitekter, Zinc interiørarkitekter og Lark Landskap. Korsnes overtar etter Gunn Elin Smørdal Birkenes som har vært midlertidig daglig leder siden januar. Hun fortsetter som partner.

— Et nystartet kontor som vårt er avhengig av å ha riktig person som daglig leder. Daglig leder må kunne forstå både den lokale kulturen og verdiene i konsernet. Verdiene til Dark, som inkluderer det å se på de ansatte som like viktige som kundene våre, er en av grunnene til at vi som grunnla selskapet valgte å bli en del av nettopp Dark gruppen. Jostein forstår dette, og passer godt inn i kulturen vår. Kombinert med ledererfaringene hans er vi overbevist om at han kan bidra til å skape en drift tuftet på trygghet, faglig dyktighet og vekst både for oss og kundene, sier hun.

Korsnes mener måten vi bor i på i byen og gjenbruk er to viktige utfordringer bransjen vil møte i årene som kommer.

LES OGSÅ: Kommunen roter med forkjøpsrettene

— Det skjer enorme endringer med tanke på hvordan vi planlegger våre byer og omgivelser. Da trenger byggherrene kreative fagmiljøer som kan utvikle nyskapende prosjekter med fokus på sosial bærekraft, miljøansvarlige valg og livskvalitet. Et eksempel er hvordan ensomhet stadig trekkes frem som en av de største sosiale utfordringer i våre byer. Her kan vi som arkitekter bidra med avgjørende innspill og forslag til hvordan vi skal bo i fremtiden. Gjenbruk er også et svært aktuelt tema i byggebransjen og offentlige oppdragsgivere vil bli mer og mer opptatt av hvordan vi forvalter tilgjengelige ressurser i eksisterende bygg som skal fornyes, sier Korsnes.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.