Karriere

Ukens profil: – Lager byens beste bacalao (+)

Leif Arne Røsnes er i full gang med å leie ut noen av Norges mest attraktive kontorlokaler. I tillegg er han helt chef på bacalao.

BARCODE: Leif Arne Røsnes er administrerende direktør i Braaten Eiendom, som eier tre bygg i Barcode-rekken. Foto: Jarle Nyttignes
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

I går ble det kjent at Advokatfirmaet Føyen Torkildsen leier de to øverste etasjene i det første bygget i Barcode-rekken. Bygget eies av Braathen Eiendom, som også eier to andre bygg i Barcode. Selskapets administrerende direktør, Leif Arne Røsnes, ønsker ikke å si noe om leieprisene.

– Det jeg kan si, er at begge parter er happy. Men det er klart at dette er veldig attraktive lokaler, og da blir den en god pris, sier han.

Hva opptar deg mest på jobben om dagen?

– Det er å signere leiekontrakter i stort tempo, samtidig som vi er i gang med rehabiliteringen av Dronning Eufemias gate 8.

Hvilken leietakerprofil ønsker dere i dette bygget?

– Vi tenker en kombinasjon av advokater, finans og teknologi. Så langt er vi blitt møtt av veldig god interesse. Markedet er veldig godt, samtidig som det bare er 1 prosent ledighet i Bjørvika. De neste 2 årene vil det dessuten bli høyere ferdigstillelse i Bjørvika enn i de 10 foregående år.

Blir det arealer for co-working i bygget også?

– Ja, vi vil tilby slike arealer i alle bygg. Dessuten kutter vi mellomleddene, og står for driften selv. Generelt er det veldig viktig å tilby fleksible løsninger.

Hvordan ser arbeidsdagen din ut?

– Den er hektisk fra morgen til kveld. Det er en spennende hverdag i Braathen Eiendom, hvor vi går fra å være en typisk utleier av areal til å bli en tjenesteleverandør. Byggene våre skal på mange måter bli som et fullservice hotell uten hotellrom.

Hvordan havnet du i eiendomsbransjen?

– Jeg ble kontaktet av en headhunter da jeg jobbet med å etablere den militære flystasjonen på Gardermoen. Jeg syntes det var spennende å bli tilbudt stillingen som økonomisjef i Braathen Eiendom, og takket ja. (Røsnes fikk senere stillingen som administrerende direktør i selskapet, red. anm.)

Hva gjør du når du ikke arbeider med eiendom?

– Da lever jeg det gode hytteliv i Son.

Hva vet vi ikke om deg?

– I all beskjedenhet tør jeg påstå at jeg lager byens beste bacalao. Jeg kommer fra Andenes i Vesterålen, hvor det er tilgang på verdens flotteste torsk. Der blir den saltet og tørket. Jeg serverer store, flotte og helt hvite fiskestykker. Gode råvarer er helt avgjørende. Utover dette ønsker jeg ikke å si noe om oppskriften; noen hemmeligheter må man holde for seg selv.

Hva drikker du til?

– Jeg er jo en enkel mann fra Nord-Norge, derfor foretrekker jeg iskald Mackøl og Gammel Opland akevitt.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.