Tech

Europas beste PropTech-selskaper skal kåres

Europas største PropTech-kåring i regi av Real Estate Innovation Network for EXPO Real er i gang. Over 2.000 selskaper innen Proptech er med i kåringen som ledes av tyske Wolfgang Moderer og Jonas Haberkorn, som begge regnes blant verdens mest innflytelsesrike innen innovasjon og eiendom.

I JURYEN: WeWorks Henrik Botten Taubøll representerer Norden i juryen i Europas største PropTech-kåring.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Selskapene konkurrerer innen kategoriene invest & finance, market, plan & build, manage & operate og next city solutions.

LES OGSÅ: Nordmenn i internasjonal PropTech-jury

WeWorks Henrik Botten Taubøll representerer Norden i juryen, som for øvrig består av 25 proptech-eksperter fra UK, Tyskland, Østerike, Sveits, Nederland, Russland og Spania.

TOPP 50: Fra kåringen i London.

Juryen har nå redusert 2.000 selskaper til 50. Topp 50 pitchet for juryen i London forrige uke. Det skal nå plukkes ut topp 25 som får gratis stand og får komme til finalen i Munchen.

– Det er veldig mange spennende selskaper med. Særlig gledelig er det at vi har hatt hele 4 norske selskaper i topp 50. Det er mer enn de andre nordiske landene til sammen, sier Henrik Taubøll.

LES OGSÅ: Europas 25 beste PropTech start-ups er kåret

Selskapene som har gått videre er Dimension 10 som driver med VR-teknologi, Smartplants/Clevair som driver med systemer for smarte bygg mv., HAYK som driver med el-bil-deling for sameier mv. og State of Place som kvantifiserer data om brukervennlighet av byer.

– Dette er sterke norske selskaper med kule løsninger fra ulike deler av proptech-verden, fortsetter Taubøll.

I fjor vant nederlandske Physee, som produserer gjennomsiktig glass som også er solcellepanel. I år er det jevnt i feltet, skal vi tro Taubøll.

– For min del har jeg vært ansvarlig for kategorien plan & build. Norske Dimension10 har selvfølgelig fantastiske løsning som mange kjenner til, men det er også mange andre gode løsninger på området.

– Accu:rate importerer lay-out av bygg man legger inn og kjører sikkerhetssimuleringer mv, Plan4 har et veldig nyskapende og enkelt samhandlingsverktøy for byggeprosjekter, Caala produserer en genial software som automatisk kan beregne finansielle og miljømessige effekter av et prosjekt, samt setter opp ferdige budsjetter.

– Videre har vi Cad42 som via sensorer i vester på arbeidsplasser kan bidra til å redusere antall ulykker, Moasure som produserer et ekstremt enkelt verktøy for å måle bygg ved kun å bevege seg rundt, OMRT som via sin software analyserer ulike scenarioer som kan påvirke en utbygging og Voxelgrid som rett og slett har har brukt 3-4 år på å finne en metode for å lage automatiske 2D-tegninger av bygg til 1/50-del av prisen man betaler i dag.

LES OGSÅ: Taubøll til topps i proptech-ranking

Også i øvrige kategorier er det mye innovasjon.

– Byplanleggingsverktøy som AgiliCity er veldig spennende for å få med alle variabler i regnestykket når man utvikler store områder. Dette kan også selskapet Spaceflow bidra med.

– Det er også fascinerende å se bioteknologi-selskaper som MVAW Technologies lage vertikale biologiske for å skape grønnere bygg.
Data er «den nye oljen», men mange sliter med å finne ut hvordan de kan utnytte den dataen de har til sin fordel. Selskapet Realxdata kan her bidra med sine big data-analyser.

– Ellers er det verdt å sjekke ut Propy, som var det første som solgte eiendom via blockchain og man har snakket om lenge, nå virkelig har fått en plattform på plass.

LES OGSÅ: Kan blockchain-teknologi komme til hjelp?

– Vi gleder oss til forhåpentlig å se flere av disse på vårt PropTech Summit #3 til høsten, avslutter Henrik Taubøll entusiastisk.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.