Karriere

Fredensborg girer opp med nye medarbeidere

Rekrutterer digitaliseringssjef fra inkassobransjen.

CHIEF DIGITAL OFFICER: Cathrine Klouman.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Selskapet opplyser at Cathrine Klouman (56) blir Chief Digital Officer i Fredensborg AS. Klouman er i dag Chief Operating Officer (COO) i kreditthåndterings- og inkassoselskapet Intrum AB, en stilling hun har hatt siden 2017.

– Fredensborg er størst i Skandinavia innen boligeiendom, og vokser i Europa gjennom sitt siste kjøp nummer tre i Nederland. Jeg ser frem til å være med på den videre europeiske ekspansjonen som er i full gang. Ambisjonen er at vi skal være i front på digitale plattformer og tjenester, noe som vil fornye selskapet, bransjen og samfunnet vi er en del av. Med store ambisjoner, betydelig investeringsvilje og engasjerte ledere og kommende kollegaer, er dette en av de mest spennende mulighetene i Norge. Dette kunne jeg ikke si nei til, sier Klouman, som begynner i juni.

LES OGSÅ: Advokatfirma henter partner

Klouman ble COO i Intrum i juni 2017, da norske Lindorff og svenske Intrum Justitia fusjonerte sine virksomheter. IT, digitalisering og operasjonelle innovasjonsprosjekter på tvers av 24 land i Europa, har vært på hennes agenda. Tilsvarende ansvar hadde hun også i Lindorff fra 2016. Klouman har vært sentral i konsolidering og modernisering av selskapets IT-løsninger, samt utvikling av nye digitale tjenester for kunder og ansatte.

– Vår ambisjon er å bli like mye et teknologiselskap som et eiendomsselskap. I Cathrine får vi en person med en sterk evne til å se og kommunisere hvordan digitalisering kan og bør bli brukt til å forbedre forretningsprosesser, kundeopplevelser og arbeidsglede for ansatte. Hun er fremtidsrettet og visjonær, og skal jobbe aktivt med alle våre virksomhetsområder, sier Fredensborg-eier Ivar Tollefsen.

– Det har vært viktig for oss å finne en person som brenner for hva digitalisering er i praksis, hva det konkret kan bety for en virksomhet og hva man bør gjøre med det, legger Magnus Nordholm til, nylig tiltrådt CEO i Fredensborg AS.

LES OGSÅ: Fra Aker til Tollefsen

Før Intrum, har Klouman hatt ansvar for digitale endringsprosjekter og IT i flere organisasjoner og bransjer. Hun har vært IT direktør og CDO i MøllerGruppen, og har mer enn 15 års erfaring fra bank/finans gjennom ulike lederstillinger i DNB konsernet. Her har hun vært sentral i utviklingen av både nett- og mobilbanktjenester og hun har vært konserndirektør med ansvar for IT. Tidligere har hun jobbet i Bank-Axept og IBM. Klouman har innehatt en rekke styreverv i både offentlig og privat sektor, blant annet som styreleder i Dataforeningen.

I dag er hun styremedlem i Møller Mobility Group og Sbanken. Hun har en MSc i Business Administration fra Handelshøyskolen BI og tilleggsutdannelse fra MIT Sloan School of Management.

LES OGSÅ: Ny assisterende direktør i Plan- og bygningsetaten

Ansettelsen av Cathrine Klouman er foreløpig den siste i rekken av sentrale rekrutteringer til Fredensborg; Arve Regland (CEO i Entra ASA) begynner som finansdirektør etter sommeren, Andreas Martinussen (ex CEO Solon ASA) er ny leder for Fredensborg Fritid AS og Christian Fladeland (ex Colliers i Danmark) er ny leder av Heimstadens investeringsavdeling.

Fredensborg AS er morselskapet i Fredensborg-konsernet som eier mer enn 50 000 leiligheter i Skandinavia, Tyskland og Nederland gjennom Heimstaden AB. De andre forretningsområdene er Fredensborg Fritid (eid 85/15 med Andreas Martinussen), Fredensborg Bolig (eid 50/50 med Tollef Svenkerud) og Utleiemegleren AS (eid 50/50 med gründerne).

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.