Karriere

Blir Gjelstens mann i eldrebølgen

Den tidligere Møller Eiendom-sjefen Ola T. Gjørtz er blitt ansatt av Gjelsten Holding for å utvikle et konsept med boliger for eldre.

TILBAKE I MANESJEN: Ola T. Gjørtz ser store muligheter i den eldre generasjonen, som er taleføre, kravstore og spreke med et aktivt liv.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

– Det er spennende å være tilbake i manesjen og da særlig å jobbe i et så kompetent miljø som i Gjelsten-systemet, sier Gjørtz til Estate Nyheter.

Han sluttet overraskende før sommeren etter at uenighet med styret i Møller Eiendom. Men nå vil han jobbe videre med boligkonsepter for eldre i Gjelsten Holding.

– Vi begynte med dette i Møller Eiendom og det har vært et pionerprosjekt på Harbitz Torg. Men det er ingen som har launchet et sånt prosjekt ennå. Det som har kommet, har ofte vært i omsorgsbiten, og det er ikke der vi skal være. Det kommer en bølge med pensjonister, hvor mange er formuende. Over halvparten av de som er over 60 år betaler formueskatt. I 2030 vil det være 300 000 flere mennesker over 70 år. De er taleføre, kravstore og spreke og som lever et aktivt liv. Mange sitter i store villaer på Grefsen eller på Vinderen, men de har altfor stor plass. De blir boende fordi de ikke har gode nok alternativ, sier Gjørtz.

Han håper de nye boligkonseptene både skaper aktivitet og et miljø for beboerne.

– Samtidig bør boligene ikke bare ha eldre mennesker, de bør være en del av et større bomiljø med flere generasjoner, sier Gjørtz.

Han er veldig glad for at Bjørn Rune Gjeltsen og Henrik Schüssler tente på ideene.

– Jeg delte disse tankene med Bjørn Rune og Henrik og fikk veldig god respons. Nå skal vi lansere ett prosjekt i løpet av et år, så får vi se hva slags type modell som passer. Om dette skjer i et eksisterende Profier-prosjekt eller om det er et nytt greenfield-prosjekt, vet jeg ikke. Men ambisjonene er å få litt volum på satsingen, sier Gjørtz.

– Det er positivt at Gjelsten Holding-konsernet tiltrekker seg kompetente profiler innen eiendomsbransjen, og vi ser dette som en bekreftelse på at vi over mange år har opparbeidet en posisjon som en solid, attraktiv aktør og samarbeidspartner. Vi kjenner Ola fra samarbeidsprosjekter gjennom flere år, og ser frem til å utnytte hans eiendomskompetanse fremover, sier daglig leder Henrik Schüssler i Gjelsten Holding.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.