Tech

Akershus Eiendom ansetter teknolog

Akershus Eiendom har ansatt en teknolog for å øke selskapets innovasjonskraft og få mer ut av sine investeringer i digitale løsninger.

Akershus Eiendoms nye teknolog har bakgrunn fra AdForm, hvor han har jobbet med AdTech.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Steinar Kvam går inn i den nyopprettede stillingen Head of Technology and Innovation i Akershus Eiendom. Han har bakgrunn fra mediebransjen og kommer fra stillingen som enterprise sales director i Adform. Der har han jobbet i ti år med AdTech i en bransje under kraftig endring.

– Målet er å bruke teknologi på en måte som øker kvaliteten på arbeidet til Akershus Eiendom. Jeg synes det er utrolig spennende å jobbe med Akershus Eiendom som ser mulighetene med bruk av teknologi i dag og fremover, sier Kvam.

– Steinar kommer inn med en helt ny kompetanse som vi ikke har hatt før. Vi har ansatt en teknolog med en innsikt og erfaring som gjør at vi kan ta nye steg. Målet er å utvikle Akershus Eiendom enda mer enn vi ville klart uten ham. Vi får en kompetanseheving i en organisasjon som er opptatt av kunder og ikke teknologi, sier adm. direktør Petter Nylend i Akershus Eiendom.

Nylend mener Akershus Eiendom stadig oftere støter på teknologiske utfordringer, og at en teknologisk ressurs vil bidra stort til bedre løsninger og prosesser.

– Vi har veldig mye interessant informasjon, men det er en komplisert infosammensetning. Vi vil jobbe for bedre å kunne dele informasjonen internt og mot kunder, så den blir relevant for de som skal ta beslutninger. Vi har mye data som skal foredles og deles. Posisjonen vår er unik, med mye data fra en analyseavdeling som har vært aktiv i mange år. Teknologi kan gjøre oss i stand til å utvikle disse dataene, sier Nylend.

Partner og rådgiver Trond Aslaksen i Akershus Eiendom sier at Akershus Eiendoms rådgivere har en stor verktøykasse allerede, men med bruk av teknologi kan de få enda mer ut av den.

– Transparens og bruk av algoritmer som krysskobler forskjellige ting, vil påvirke eiendomsbransjen. Det å vite alt om alle interessenter blir et grunnbehov hos eiendomsrådgiverne. Samtidig er det å forstå hva kundene bør og føler for å gjøre, noe som algoritmene ikke klarer. Vi tror at ved å utnytte teknologiske verktøy bedre bedre, vil vi frigjøre kraft til innovasjon og utvikling, sier Aslaksen.

Petter Nylend tror næringsmegleren har mye å hente på å forbedre prosessene til selskapet.

– I fremtiden kan vi ikke gjøre mange av arbeidsprosessene slik vi gjør dem nå. Vi har ikke svaret på alt vi skal gjøre, men det er derfor vi har hentet inn Steinar. Med en ressurs som han, vil vi løfte vårt fokus på teknologi, sier Nylend.

Steinar Kvam mener noe av det han skal gjøre, er å bruke teknologi slik at analyseavdelingen bruker mindre tid på datainnhenting og mer tid på de gode analysene. Han mener også at det er mye å hente på en helhetlig tankegang for Akershus Eiendom-systemet.

– Det handler om å tenke helhet og ikke i siloer, sier den nye teknologen i Akershus Eiendom.

 

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Skjer'a? Få med deg alt. Bli abonnent her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Hav Eiendom ansetter bærekraftsjef
Karriere
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.