Karriere

– Det føles rart at Stig ikke skal være en del av BAHR-gjengen

Men lederen av BAHRs eiendomsavdeling, Anne Sofie Bjørkholt, er klar på at produksjonskapasiteten og produksjonskvaliteten i BAHR er intakt.

STYRMANNSKIFTE: - Stig Bech har vært en fantastisk kollega, lagspiller, nettverksbygger og BAHR-ambassadør, og vi vil naturligvis savne ham. Men vi har en velfungerende tropp med mange dyktige advokater, sier BAHR-partnerne Øystein Myre Bremset og Anne Sofie Bjørkholt.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Denne uken kom den for mange overraskende nyheten om at Stig L. Bech legger opp som advokat, for å bli administrerende direktør i det børsnoterte boligutviklingsselskapet Solon ASA.

Vi har snakket med Anne Sofie Bjørkholt, som nå leder BAHRs eiendomsavdeling, og Øystein Myre Bremset som er ung og dynamisk leder av entreprisedelen i gruppen. Gruppen inkluderer ytterligere ledende partnere innen sine felt, herunder Sam Harris, Erik Langseth, Lars Kristian Sande og Jan Einar Barbo.

GÅR TIL SOLON: Stig L. Bech.

– Det er klart det føles rart at Stig ikke skal være en del av BAHR-gjengen. Jeg har hatt gleden av å jobbe sammen med Stig i over 15 år og vi har alltid vært et godt team, sier Anne Sofie Bjørkholt.

– Vil det bli store endringer i avdelingen?

– Nei, vi har en velfungerende tropp med mange dyktige advokater, så vi fortsetter hovedsakelig som før, utdyper Bremset.

Det vil si med transaksjoner, eiendomsutvikling og entreprise fordelt med omtrent 1/3 på hver.

LES OGSÅ: Solon-sjefen går til Tollefsen

– Men personrokeringer åpner nye muligheter, så vi kommer nok til å justere litt her og der fremover for å kunne tilby et enda bedre produkt. Den solide BAHR-kvaliteten og den kreative og kommersielle tilnærmingen skal vi imidlertid ikke gå på akkord med, understreker Bjørkholt.

– Er godt rustet til å håndtere både saker og klienter fremover
Bech har vært en svært profilert eiendomsadvokat og har åpenbart generert mange klienter og store inntekter til BAHR. På spørsmål om det nå vil bli vurdert å fylle tomrommet ved å hente inn flere eiendomsadvokter utenfra, svarer Bjørkholt slik:

– Stig har vært en fantastisk kollega, lagspiller, nettverksbygger og BAHR-ambassadør, og vi vil naturligvis savne ham, sier hun og fortsetter:

– Men vårt miljø vil fortsatt ha en stødig evne til å generere saker. BAHR bistår store klienter på flere fagområder og mange av de eiendomsrelaterte oppdragene allokeres via våre 38 partnere og 7 markedsgrupper. Firmaets eiendomspraksis er betydelig med i alt ca. 25 advokater/advokatfullmektiger, hvorav 7 partnere. Så vår produksjonskapasitet og produksjonskvalitet er intakt, og vi er godt rustet til å håndtere både saker og klienter fremover.

– Hva kan dere si om trendene i markedet for tiden?

– Vi opplever en enorm pågang knyttet til saker som krever kompetanse som går på tvers av disiplinene, særlig knyttet samarbeid om større byutviklingsprosjekter hvor plan- og bygningsjuss, struktur, aksjonæravtaler, skatt og avgift står sentralt. Nye leiekontrakter tilpasset utviklingen i kontor- og handelsmarkedet er også noe vi bruker mye tid på. Her har vi vært en pådriver i utviklingen. Også ulike former for leietakertilpasninger som utløser tematikk både innen entreprise, leieavtaler og plan- og bygningsmyndighetene er det mye av, sier Bjørkholt.

LES OGSÅ: Ny sjef i Selvaag Bolig klar

Bremset tilføyer at compliance-relaterte tema har seilt opp som svært aktuelt også for eiendomsbransjen.

– Byggherrer og utleiere har en rekke regler å forholde seg til, og risikoen for overtramp er absolutt tilstede. Mange av aktørene har ikke egne in-house compliance-avdeling, og her kommer vi inn, sier Bremset.

– I tillegg har vi det jevne siget av transaksjoner og tvistesaker som til sammen holder oss i godt driv, tilføyer han.

De to BAHR-partnerne ser med andre ord lyst på fremtiden og er godt i gang med å planlegge neste års aktiviteter, som dette året blir uten Stig L. Bech.

Skal undersøke bygulvet i Nydalen/Storo
Aktuelt
– Har rekordhøyt antall boliger under produksjon (+)
Analyse
Leieinntektene stupte da Oslo kommune overtok (+)
Analyse
Bærum blar opp en milliard på kommunehuset
Aktuelt
River industribygg for å oppføre 86 leiligheter (+)
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
– Vi står klar med pengesekken (+)
Aktuelt
Den gamle kommunen sa ja til milliardprosjektet. Den nye vil utsette (+)
Bolig
Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Aktuelt
Byvilla-prosjekt bak Slottet møter motstand (+)
Utvikling

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.